Request İşlemleri SE01, SCC1, STMS

Sistem üzerinde yapılan uyarlama ve geliştirmelerin farklı sistemlere yada üst birimlere taşınması için uygulamanın kaydedilmesi ile birlikte requestler oluşturulur. SE01 Transport Organizer (Extended) kullanılarak oluşturulan requestler düzenlenebilmektedir. Aynı amaç için SE10 ve SE09 işlem kodları da kullanılabilir. Menü adımları üzerinden “Araçlar ->Yönetim ->Taşıma ->SE01” yolu izlenerek transport organizer’a ulaşılır.

Temel olarak ifade etmek gerekirse, uyarlamalara bağlı olarak oluşturulan requestler Costomizing Request‘lerdir. Abap kodu ile geliştirilen uygulamalar için oluşturulan requestler ise Workbench Requestler olarak adlandırılır. Ancak bazı uyarlama tablolarıda Wokbench Request olarak oluşur. Ayrıca  sistem üzerinde Transport of Copies ve Relocations tipinde requestlerde oluşturmak da mümkündür.

Request oluşturulurken anlaşılır bir tanım yazmak sonradan takibi açısından çok yararlı olur. Örneğin : “SD: Çıktı uyarlamaları_23.09.2015_YDAGYELI” gibi bir açıklama request yönetimi açısından kolaylık sağlar. Oluşturulan requestler ilk başta “Modifiable” değiştirilebilir özelliktedir. Taşınması istenen request “Released” edildiğinde yani taşımaya uygun duruma getirildiğinde, artık yeni eklemelere kapatılmış hale gelir. Bir request “released”ee konumuna getirmek için request seçili konumdayken  kamyon şeklindeki Release directly(F9) butonuna basılır. Requestleri “released” konumuna alırken öncelikle “Subrequest” alt requestlerden başlamak gerekir.

Requestlerin aynı sistemde (client) üst birimler arasında taşınması için “released” edilmesine gerek yoktur. Bu işlem için SCC1 işlem kodu kullanılır. Sistemler arasında taşıma yapılmak istendiğinde örneğin geliştirme sisteminden test sistemine requestin taşınması gerektiğinde STMS işlem kodu kullanılır.  Sistemler arasında requestler Basis Danışmanları tarafından taşınmaları uygundur.

Bu yazı SAP-SD içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın